My Status !
Holla! lama tak menaip ni , jadi kekok dh haha . btw I'm Back !! :D
Iewan Dew
Monday, 9 March 2015 • 10:14 • 0 comments

Assalamualaikum
wat gapo ? lamo deh x berentry entry ni....
fikir punya fikir punya fikir haaa
y not klau aku buat entry pasal rasepi kek coklat haaha..
aku ni kongsi jala buat tu mmng kirim bin salam lah nak buat ye dok ?
pemalas tahap dewa katekan..hehe :p

kek coklat ? yes my feveret bro !!
slalu beli je kt kedai...oven ade tp pemalas punye tahap tu nauzubillah haha
bile belek2 rasepi kt encik google..
mak aih ! senang kacang goreng je nak buat..

dlm hti * mmng senang tp klau kau tu dh pemalas nak buat mmng susah la jd
hahaha ok ! mmng pun 

boleh kot no mukddimah pnjang tu . so now ! rasepi ni dri blog akk ni..wuuu tngk akk tu buat fuh terliur ceq ! em em
 ala bhan2 simple mimple dimple jeee . 

KEK COKLAT MOIST ANIS
Bahan A
1 cawan air
1 cawan minyak masak
1 cawan susu pekat
1 cawan serbuk koko
1 cawan gula kastor
2 biji telur
Bahan B
1 cawan tepung gandum
1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh soda bikarbonat
Bahan C ( Topping )
1 cawan minyak masak
1 cawan serbuk koko
1 cawan susu pekat
Cara-caranya :
Masak bahan A(kecuali telur) dengan api sederhana ( masak sehingga gula larut dalam air). 2 biji telur dipukul sekali dan masak sekali dengan bahan A. Akhir sekali masukkan bahan-bahan B dan masak bersama. Siap untuk di kukus atau di bakar.
#kek 1 kilo akan masak dalam 20-30 minit samada bakar@kukus.
Cara-cara membuat topping :
Panaskan minyak masak dan masukkan serbuk koko dan susu pekat kemudian kacau. ( sekiranya pekat sangat boleh masukkan sedikit full cream @ kurangkan serbuk koko. Siap untuk di topping.
haa tu la cara cara nak buat kek coklat moist tu, entah la moist ke tidak haha. tp insyallah bila mood rajin tu sampai.. terhasil lah kek tu . tngk dkt blog akk tu mmng moist namati ! gitew haha .
nah aku siap bagi link blog akk tu lgi kt korng for yg xpham apa yg aku duk membebel ni kan
haa baik tk baik tak ? hahahaa



nah belanje satu gambar kek..





haaaa terliur tak ? haa gi buat lekaih..pstu jgn lupe kasi aku sikit ea haha


0 Comments:

Post a Comment

Disclaimer!


Welcome to my heaven..
Assalamualaikum ! speaking here is azrul izwan . Do follow and leave your footprint on my tagboard . Be nice here . Thanks

 Orang Tengah Skodeng

 Add Me Follow Me Follow Me




Chit-Chat




Tweet Me !




Archieve



Penaja Terhebat



Pengomen Terhebat

Big Claps


Template By: Danny Syaz
Edit By: Iewan Dew