My Status !
Holla! lama tak menaip ni , jadi kekok dh haha . btw I'm Back !! :D
Iewan Dew
Monday, 9 March 2015 • 10:14 • 0 comments

Assalamualaikum
wat gapo ? lamo deh x berentry entry ni....
fikir punya fikir punya fikir haaa
y not klau aku buat entry pasal rasepi kek coklat haaha..
aku ni kongsi jala buat tu mmng kirim bin salam lah nak buat ye dok ?
pemalas tahap dewa katekan..hehe :p

kek coklat ? yes my feveret bro !!
slalu beli je kt kedai...oven ade tp pemalas punye tahap tu nauzubillah haha
bile belek2 rasepi kt encik google..
mak aih ! senang kacang goreng je nak buat..

dlm hti * mmng senang tp klau kau tu dh pemalas nak buat mmng susah la jd
hahaha ok ! mmng pun 

boleh kot no mukddimah pnjang tu . so now ! rasepi ni dri blog akk ni..wuuu tngk akk tu buat fuh terliur ceq ! em em
 ala bhan2 simple mimple dimple jeee . 

KEK COKLAT MOIST ANIS
Bahan A
1 cawan air
1 cawan minyak masak
1 cawan susu pekat
1 cawan serbuk koko
1 cawan gula kastor
2 biji telur
Bahan B
1 cawan tepung gandum
1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh soda bikarbonat
Bahan C ( Topping )
1 cawan minyak masak
1 cawan serbuk koko
1 cawan susu pekat
Cara-caranya :
Masak bahan A(kecuali telur) dengan api sederhana ( masak sehingga gula larut dalam air). 2 biji telur dipukul sekali dan masak sekali dengan bahan A. Akhir sekali masukkan bahan-bahan B dan masak bersama. Siap untuk di kukus atau di bakar.
#kek 1 kilo akan masak dalam 20-30 minit samada bakar@kukus.
Cara-cara membuat topping :
Panaskan minyak masak dan masukkan serbuk koko dan susu pekat kemudian kacau. ( sekiranya pekat sangat boleh masukkan sedikit full cream @ kurangkan serbuk koko. Siap untuk di topping.
haa tu la cara cara nak buat kek coklat moist tu, entah la moist ke tidak haha. tp insyallah bila mood rajin tu sampai.. terhasil lah kek tu . tngk dkt blog akk tu mmng moist namati ! gitew haha .
nah aku siap bagi link blog akk tu lgi kt korng for yg xpham apa yg aku duk membebel ni kan
haa baik tk baik tak ? hahahaa



nah belanje satu gambar kek..





haaaa terliur tak ? haa gi buat lekaih..pstu jgn lupe kasi aku sikit ea haha


Monday, 3 February 2014 • 09:24 • 0 comments


Assalamualaikum !
ape kabor ? sihat ? haha bagus ! !
today i wud like to make entry about merajuk ? * ohmyenglish
Merajuk ? apakah haha

hoi merajuk pun tarra tau kah ?
ekceli ceq ni tengah rajin membaca blog orang
so nk jd kan cerita scroll punya scroll terjmpa la satu entri nih
tajuknya tips memujuk

nk pujuk pun ade tips uols ! silap pujuk kang melepas lerr hahaha
ok xmau cakap bnyk , korang baca smpai habis ye

Kenapa Merajuk 

Sebelum kita mengetahui cara untuk memujuk ini , kita harus tahu apakah menyebabkan seseorang itu merajuk . Seseorang itu merajuk disebabkan atas beberapa sebab .


1 . cemburu
Ya , ini merupakan faktor utama kenapa si Dia merajuk . Dia cemburu disebabkan ada sesuatu yang cuba mengambil anda dari dirinya . Seperti kawan - kawan , pekerjaan , keluarga dan sebagainya .


2 . Tidak dapat apa yang diinginkan
Si Dia menginginkan sesuatu dari anda , tetapi anda tidak memberikannya . Sebagai contoh , Si Dia ingin memakan roti canai ( kenapa pasal roti canai pulak ni ? ) , Tetapi anda tidak mahu , dan anda ingin makan benda lain . Jadi , si Dia pun merajuk sebab dia hendak jugak makan roti canai . Payah jugak ni .


3 . Orang lain lebih hebat dari dia
Adakalanya dia akan merajuk untuk mendapatkan perhatian dari anda . Dan kadangkala , si Dia merajuk disebabkan ada sesuatu yang membuatkan dia berasa marah dan tidak selesa . Untuk mengubat perasaan dia itu , dia perlukan anda disamping dirinya tetapi dengan cara yang sangat berbeza - merajuk .



Bagaimana nak pujuk ?

Ok . Sekarang ini kita sudah mengetahui sebab kenapa si Dia boleh merajuk . Dan sekarang bagaimanakah cara untuk memujuknya . Diingatkan , tips - tips ini bukan langkah - langkah untuk memujuk , cuma sebagai panduan atau tips sahaja .


1 . Terangkan perkara sebenar
Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta . Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk . Berterus teranglah . Janganlah berselindung . Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini , dapat mengeratkan perhubungan kerana , anda mengambil berat si Dia . Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia .


2 . Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah . Dalam situasi sebegini , anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan . Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya , gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya . Dengan ini , anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan .


3 . Ucapkan kata - kata " manis "
Manis tidak semestinya manis bukan ? Ketika si Dia tengah merajuk , cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia , " bucuk " , " comot " , " manje " dan sebagainya . Dalam pada itu , selit - selitkan ayat - ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan - perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi . Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini .


4 . Nyanyikan lagu buatnya
Ha ... tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate . Kalau ditanya , berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya ? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda ? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak . Tetapi , saya pernah . Saya tidak berkata bohong . Saya pernah dendangkan lagu kepada kekasih saya . Dan kami siap berkaraoke di dalam phone lagi . Kami berduet bersama - sama . Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa ? Sudah pasti ya . Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya . Tidakkah ianya menggembirakan ? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya .



Bagi yg single , boleh guna kan tips ini pada masa akan datang . Untuk isteri and suami pun boleh .. eh haha 

kbye

kredit to kak lyssa hihi


Sunday, 2 February 2014 • 10:56 • 0 comments

Assalamualaikum !
huh penat penat edit header untuk blog 
haha mengalah orang kerja buat bangunan kan aku ni wkwkwk

btw akhirnya siap jugak !!!!!!!!! header buatan sendiri yang cun melecun ala2 blog kak fatin liyana 
hahaha. tp tk leh lawan dia lgi, dia punya header lagi lagi lagi cntik dri aku :(
jelesnyaaaa :b

xkenal fatin liyana ? ek eleh kuno arrr
alah pemenang
 Best Celebrity Blog untuk Sosial Media Awards 2012 

kenal ? xkenal ? ah xkenal sudah...
malas laa nk taip pnjang2
korang stalk lah dia yer
nah link blog dia !







Saturday, 1 February 2014 • 11:36 • 0 comments

hye assalamualaikum !
uhuk uhuk
blog berhabuk woi ! hahahaaa
ni lah masalah bila buat blog malaz nk update 
kahkahkah !

malaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas tahap dewa ah nk update hahah
actually dh lame niat nak update blog tp nanti punya nanti punya nanti haha smpai lah skrng baru update
huh bukan apa, actually tak tau nk update apa dah otak blank ! haha
btw Gongxi fa cai to Chinese okeyh !!!!!!!!

angpau tarra ? wa belum kawin ma hahahaa
lu orang sudah kawin, bagi wa angpau maa, waa tarra duit maa
lu orang maaaanyak untung, mesti duit masyuk ! hahahah
eh dah ! apa aku mengarut ? -.-

btw ramai dapat limau ? hahahaa kt rumah ni berkotak2 ayah bwk balik,
 mne tk nye, semua kawan dia cina .
balik je tngok limau, tngok limau je balik haha
erghhhh

nk update apa lgi ? hmmm hahaaa ngekssss 
kdah bye 

sys


Monday, 9 December 2013 • 05:16 • 0 comments

suka sngt kata kat aku, apa salah aku kat kau ? kalau aku buat salah kat kau k aku mntak maaf, dri dulu lg aku asyik dgr bnda yg sama ja dri mulut kau, balik rmah td pun ak dgr citer yg kau hina aku, what ? apa masalah kau ? apa salah aku yg smpai aku asyik hina aku ? aku pun manusia jugak, ada perasaan. apa kau rsa kalau org hina kau cm tu ? msti kau sakit hati kan? haa cmtu lah aku rsa

cukup lah, xde manusia yg smpurna weh, Allah jdkan manusia tu ade kelemahan n kelebihan masing2, kelemahan dia xsemestinya kelemahan kita juga, kelemahan kita xsemestinya kelemahan dia jugak . aku tak mintak pun aku jd mcm ni. hmmm

aku malas nk pnjang kan crita, aku harap kau stop lah hina org, sebelum kita hina org, kita tngok diri kita dulu. mungkin ada baiknya aku ikut ckp orang,

orang hina? 
orang maki ?
 orang mengata ?
 pekakkan telinga.
 lalu, senyum pada mereka 
 jngn lupa angkat peace sama 

anjing kalau menyalak, tahu lah dia nak diam sendiri



Disclaimer!


Welcome to my heaven..
Assalamualaikum ! speaking here is azrul izwan . Do follow and leave your footprint on my tagboard . Be nice here . Thanks

 Orang Tengah Skodeng

 Add Me Follow Me Follow Me




Chit-Chat




Tweet Me !




Archieve



Penaja Terhebat



Pengomen Terhebat

Big Claps


Template By: Danny Syaz
Edit By: Iewan Dew